Зимата ни чака от понеделник, от края на Ивановден нататък.

...
Зимата ни чака от понеделник, от края на Ивановден нататък.
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Зимата идва в понеделник, на Йордановден - дъжд

Зимата ни чака от понеделник, от края на Ивановден нататък. Такава прогноза даде синоптикът проф. Георги Рачев.

8 часа преди бурята в София тя се случи в Сърбия, в Хърватия. В София гръмна 3-4 пъти, в Дупница - няколко пъти. Една хубава стихия. Така проф. Георги Рачев дефинира гръмотевичната стихия, която изненада столичани в четвъртък следобяд.

По думите му проблемите не са тук, а във Франция, Германия, Дания, където има снежни стихии, а Дания не била привикнала доста, в Лапландия, където има 30-40 градуса под нулата.

Очаква ни зимно време от понеделник, от края на Ивановден нататък, съобщи професорът по Би Ти Ви.

По земята ще е студен въздух, а от горната страна - топъл. Затова на Йордановден ще вали дъжд, а снегът ще е по планините, само че този студ ще стартира да слиза.
Няма да стане ужасно нещо, просто ще стане студено.

Между вторник и четвъртък е прозорецът, в който ще следим ледени дни на много места в България. В Северната част може да има 1-2 см, в случай че изобщо падне сняг. По морето може би ще е по-лошо времето, в сравнение с в София - ниски температури с прекрасен ветрец, изясни синоптикът.

Очаква се слаба снежна завивка, само че ще вали доста дъжд, а в планините сняг.

В Калофер няма да се разрушават ледове за предстоящото хоро на Йордановден, сподели проф. Рачев. Той си спомни по какъв начин през 2017 година, когато с Антон Хекимян се върнали от Калофер, е имало 5 поредни дни, в които температурата в София не се е покачила от минус 10 градуса.

Същевременно и в Боровец предстоят студени дни, където към този момент и оръдията за сняг могат да работят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР