Зимата настъпи в северните части на Скалистите планини в САЩ.

...
Зимата настъпи в северните части на Скалистите планини в САЩ.
Коментари Харесай

Извънредно положение: 91 см сняг затрупа САЩ и Канада

Зимата настъпи в северните елементи на Скалистите планини в Съединени американски щати. Силна стихия донесе в неделя рекордна снежна завивка от 91 см на някои места, а щатът Монтана разгласи изключително състояние, с цел да разчисти пътищата, заяви Българска телеграфна агенция.

През нощта се чака да паднат още 30 до 61 см сняг. Зимни предизвестия са в действие за западната част на Монтана и за планинските региони на северен Вашингтон и северно Айдахо. Очаква се снеговалеж и в региони на Калифорния, Невада, Уайоминг, Орегон и Айдахо.

Губернаторът на Монтана Стив Бълок разгласи в неделя изключително състояние, откакто 101 см сняг паднаха в градове, като Браунинг, което докара до затваряне на автомагистрали и доста произшествия. Температурите се чака да паднат през нощта до минус 6,6 по Целзий или повече в западна Монтана и северната и централната част на Айдахо.

Губернаторът Стив Бълок сподели, че невиждана зимна стихия е изненадала управляващите през септември, само че щатските и локалните служби поставят всички старания, с цел да опазят здравето и сигурността на жителите.

Силните ветрове основават условия и за поледици в някои региони.

Над 170 пътно-транспортни катастрофи станаха в канадския град Калгари и неговите покрайнини след първия за сезона снеговалеж.

По данни на полицията са станали 171 произшествия, като единствено в една от тях са взели участие 16 автомобила. Пострадали са общо 13 души. Хората са призовани да не употребяват персоналните си коли, в случай че не е извънредно неотложно.

На летището в Калгари са анулирани десетки полети.

Според канадските синоптици в региона на град Калгари от събота до понеделник на обяд ще паднат до 25 см сняг. Метеоролозите означават, че колкото и да е ранно идването на зимата, сходни феномени са следени и преди, като да вземем за пример през 2014 година, когато на 8 септември в Калгари паднаха 10 см сняг.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР