Зимата наближава. А за поредния ски курорт във Франция това

...
Зимата наближава. А за поредния ски курорт във Франция това
Коментари Харесай

Френски ски курорт затваря за постоянно, защото няма достатъчно сняг

Зимата наближава. А за следващия ски курорт във Франция това значи да се изправи пред действителността, че няма задоволително сняг, с цел да продължи да работи.

Градчето Ла Самбюи, в което се намира фамилна ски дестинация наоколо до Монблан във Френските Алпи, е решило да демонтира ски лифтовете си, защото световното стопляне е съкратило ски сезона до няколко седмици, което значи, че към този момент не е рентабилно да се поддържат в употреба.

" Преди имахме сняг на процедура от първи декември до 30 март ", споделя кметът на Ла Самбюи Жак Далекс пред CNN.

Миналата зима обаче е имало единствено " четири седмици сняг и даже тогава не е имало доста сняг ", добавя той. Това значи, че " доста бързо по пистите се появиха камъни и скали ".

Далекс съобщи, че курортът е имал опция да работи по-малко от пет седмици през януари и февруари и е претърпял годишна оперативна загуба в размер на към 500 000 евро (530 000 долара). Само поддържането на лифтовете коства 80 000 евро годишно.

Ла Самбуй не е голям курорт, единствено с три лифта и няколко писти, достигащи до оптималната височина от 1850 метра.

Но с редица писти от " черни " за специалисти до " зелени " за начинаещи и относително евтини ски карти, той е известен измежду фамилиите, които търсят по-непринудено прекарване в Алпите, в сравнение с оферират по-големите дестинации на по-голяма надморска височина.

Британският уеб страница за снежни отчети On The Snow го назовава " идилично място за посещаване, с изключителни панорамни гледки и всичко, от което се нуждаете в един другарски курорт ".

Това лято, когато настъпи сериозното време за обмисляне на зимния сезон, общинският съвет на Ла Самбюй взе решение да закрие курорта, който ръководи от 2016 година насам. Макар че ски инфраструктурата му би трябвало да бъде демонтирана допустимо най-скоро, се надяваме, че градчето към момента може да притегля гости.

Далекс съобщи, че курортът, който се популяризира и като дестинация за летен туризъм и разходки навън, ще се трансформира в място за " разкриване и запазване на природата, разходки и спорт, в случай че е допустимо ".

На уеб страницата на La Sambuy към този момент има известие, че ски курортът е " дефинитивно затворен " на 10 септември след решението на градския съвет. " Благодаря на всички за този финален летен сезон 2023 година и за всички прелестни години, прекарани до вас ", се споделя в него.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР