Зимата на Вивалди прозвуча на 2525 м. надморска височина в

...
Зимата на Вивалди прозвуча на 2525 м. надморска височина в
Коментари Харесай

Васко Василев свири по върховете на Пирин за Световната купа по ски и Световното младежко първенство

Зимата " на Вивалди прозвуча на 2525 м. надморска височина в осъществяване на цигулка Калкани от 1714 година

Васко Василев пропътува пътя от Валенсия до България, макар Ковид рестриктивните мерки, с цел да свири на вълшебната си цигулка по снежните върхове на Пирин! Той постоянно е впечатлявал освен с гения си, само че и с любовта си към България и нейните прелестни кътчета.

Вдъхновението му този път идва от Пирин планина, където прекарва три дни от изгрев слънце до късно през нощта на белоснежните писти. Начинанието си приключва, облечен единствено с костюм, каращ ски, свирейки на извънредно скъпата си цигулка Калкани от 1714 година „ Зима " от " Годишните времена " на Вивалди. „ Няма по-безценен спомен от изгрева в Пирин, под връх Тодорка, когато малко след 7 ч. сутринта виждаш по какъв начин се разсънва природата. Усещането е нереално - по едно и също време приземяващо и галактическо. Възможността да стана очевидец на това три следващи сутрини намирам за огромен подарък и благодаря на Юлен за поканата да споделя хубостта на българската природа посредством музика ", споделя Васко Василев

Всичко това Маестрото прави с съответен мотив - точно тук този уикенд ще се проведат стартовете за Световната купа в гигантския слалом за мъже, а от 1 до 10 март 2021 година - и Световното състезание за младежи по ски алпийски дисциплини.

Специално видео, което мигновено се трансформира в шлагер в обществените мрежи, бе публикувано тъкмо в 12:00 ч. в петък. То развива ексцентрична концепция, показвайки красиви, спиращи дъха панорамни фрагменти от връх Тодорка, Вихрен, Кутело, Стражите, околност „ Платото ", „ Бъндеришка поляна ", Банско, всички те - озвучени от прелестна музика. „ Няма да укривам, че беше същинско предизвикателство, безусловно мъчително и за цигулката и за пръстите ми, само че имах чувството за целокупност с неописуемата мощност и хубост на върховете към себе си ", споделя Васко Василев.

Снимка Иван Обрейков
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР