Зимата и студените температури дойдоха, така че ние всички търсим

...
Зимата и студените температури дойдоха, така че ние всички търсим
Коментари Харесай

Внимавайте! През зимата всички правим тази грешка, която може да ни струва много


Зимата и студените температури пристигнаха, тъй че ние всички търсим метод да се стоплим.

Въпреки това, някои неточности, които вършим, могат да ни костват доста.

Разклонителите не устоят на тежки натоварвания и постоянно провокират прегряване и пожари ! Ако към този момент сте присъединили тв приемник, компютър или нещо друго на разклонителя, радиатора или така наречен духалка могат да бъдат съдбовни.

Включете тези устройства сами в контакта, а не с други уреди.

И оше: Добре е да знаеш:

Тези 5 уреда хабят ток, даже да са изключени

Сигурно сте чували, че доста от електрическите уреди не престават да хабят сила дори откакто сме натиснали копчето за изключване. От Bright Side показват кои от тях са най-опасни в това отношение.

Зарядно без телефон – към 1.2 вата дневно Зарядно, оставено в контакта, продължава да употребява сила даже когато няма устройство, обвързвано с него. Енергиятаобаче е минимална, тъй че няма да се отрази прекалено много на джоба ви.

Цифров тв тунер – към 22 вата дневно ТВ тунерите не престават да работят, откакто сте ги изключили Повечето хора даже не си вършат труда да включат тунерите си на стендбай режим, като считат, че изключването на тв приемника е задоволително. Това усилва разноските пет пъти.

Телевизор – към 24 вата дневно Знаете ли, че след натискането на бутона за изключване тв приемникът се озовава в стендбай режим, а не се изключва.

Персонални компютри и преносими компютри – към 96 вата дневно Дори изключени, персоналните компютри и преносимите компютри не престават да работят. Хората, които оставят машините си в стендбай режим, умножават сумата по 1.5.

Устройства с таймер – към 108 вата дневно Толкова незабележима детайлност като работещ таймер може да ви подскаже, че устройството към момента е включено. Проучванията сочат, че в случай че просто се сещате да изключвате тези уреди от контакта, ще си спестите сериозна сума от годишната си сметка за ток. Така че несъмнено ще ви бъде потребно да си създадете този табиет.

 

newsbp.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР