Зимата е тук: Как студът влияе на здравето ни? Зимата

...
Зимата е тук: Как студът влияе на здравето ни? Зимата
Коментари Харесай

Зимата е тук: Как студът влияе на здравето ни?


Зимата е тук: Как студът въздейства на здравето ни? Зимата е предизвикателство за сърцето и кръвоносната ни система. С рухването на температурите през зимата здравословните проблеми, свързани с времето, стартират да нарастват.

„ Студеното време носи редица опасности, изключително за по-възрастните “, предизвестява доктор Сузане Саламон, инструктор в Харвардското здравно учебно заведение. Ето кои елементи от нашето тяло са най-уязвими през зимните месеци, изключително при предстоящите рисково ниски температури.

Студеното време работи като вазоконстриктор, което значи, че стеснява кръвоносните съдове. Това повишава риска от инфаркт.
Какво можете да извършите:
Обличайте се топло когато излизате – слагайте шапка, ръкавици и топло палто. Не извършвайте никаква напрегната активност навън, която може да стресира сърцето ви, като риене на сняг да вземем за пример. При почистването на сняг с лопата студът кара кръвоносните съдове да се свиват, което води до повишаване на кръвното налягане. При хора със съпътстващи болести това единствено по себе си може да докара до стягаща болежка в гърдите. Индивидите, водещи затънал метод на живот и страдащи от заболявания на сърцето, би трябвало да се консултират с доктор, преди да се заемат с сходна активност

Възрастните хора са изложени на риск от хипотермия, при която вътрешната температура на тялото пада прекомерно ниско. „ Дори продължителното излагане на лек мраз може да провокира признаци на хиптермия “, споделя доктор Саламон.
Какво можете да извършите:
Тук също важи с цялостна мощ обличането, даже може да се „ опаковате “, в случай че излизате на открито. Наблюдавайте за признаци, с които тялото ви предизвестява, че не се оправя добре със студа, като вдървеност във врата, ръцете и краката.

През зимните месеци хората прекарват повече време на закрито и в непосредствен контакт един с различен, като да вземем за пример в магазини, молове и заведения за хранене. Това значи, че грипът, кашлицата и настинките се популяризират по-лесно.
Какво можете да извършите:
„ Ваксинирайте се против грип, мийте ръцете си постоянно със сапун и вода или дезинфектант за ръце и кашляйте и кихайте в сгъвката на лакътя, а не в ръцете си “, споделя доктор Саламон.

Заледените тротоари могат да улеснят рухването, излагайки ви на риск от счупвания на крака.
Какво можете да извършите:
Избягвайте хлъзгави повърхности, в случай че е допустимо. Носете обувки или ботуши с огромни грайфери, които да имат сцепление със снега и леда.  Използвайте парапети, даже в случай че смятате, че нямате потребност да се държите за тях.

Сухият зимен въздух може да изсмуче влагата от кожата ви.
Какво можете да извършите:
Използвайте овлажнител с маслена основа, с цел да блокирате изпарението. Душ с хладка, не гореща вода. Използвайте овлажнител, с цел да възстановите влагата в горния пласт на кожата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР