Зимата е почти пред нас и с падането на температурите

...
Зимата е почти пред нас и с падането на температурите
Коментари Харесай

Спри да форсираш оборотите на двигателя си, за да загрее по-бързо

Зимата е съвсем пред нас и с рухването на температурите водачите на всички места се сблъскват с нещо неприятно. Това е утринният мраз в колата. Мнозина се пробват да създадат това тестване по-поносимо. Например като оставят колите си да работят на луфт, с цел да ги загреят, преди да тръгнат на път. Те могат също по този начин да форсират моторите си незабавно след пускане на автомобила си, надявайки се да ускорят процеса. Вярват, че това ще помогне на мотора да загрее по-бързо. Това е необикновено изкушаващо, в случай че не им доближава време.

Проблемът с тази постоянно срещана процедура е, че форсирането на вашия мотор може да аргументи бързи температурни промени. И излишно натоварване на съставените елементи на мотора. 

В последна сметка предизвиква повече щета, в сравнение с изгода. 

Когато запалите колата си, вие натискате педала до дъно, увеличавайки нейните обороти. Това принуждава мотора да работи по-интензивно от нужното, което може да аргументи изхабяване на витално значими съставни елементи на автомобила. С две думи – редуцира живота на мотора.

Недостатъците на форсирането на мотора в студено време

Често неумишлено вършим неща, които вредят на колите ни. Въпреки че форсирането на мотора може да наподобява като бързо решение за загряването му в студено време, това в действителност може да докара до забележителна щета на мотора. Това е по този начин, тъй като когато температурите паднат, маслото във вашия мотор се сгъстява. Това сгъстено масло тече по-бавно, в сравнение с при по-високи температури. Отнема повече време, с цел да доближи и да смаже съответно движещите се елементи.

Оборотите на вашия леден мотор го загряват прекомерно бързо и го принуждават да работи без уместно смазване. Както можете да си визиите, това може да накара всевъзможни неща да се объркат. Включително нараснало изхабяване на бутала, лагери и други движещи се елементи. Тъй като моторите употребяват повече гориво, когато работят при по-високи обороти, увеличеният разход на гориво е друга последица от форсирането. Освен това не вършиме услуга на околната среда, когато натискате мотора си, защото това усилва излъчванията на нездравословни замърсители заради ненапълно изгаряне на горивото в леден мотор.

Загрейте колата си без провали

Ако зимите са изключително студени там, където живеете, евентуално ще желаете да размразите прозорците и да увеличите задоволително температурата, тъй че да не треперите през първата част от пътуването. Добавянето на отдалечен запалител или радиатор за мотор е елементарен метод да извършите това. Същевременно избягвате вредите, които форсиранията на вашия мотор могат да причинят.

Нагревателите са предопределени за авансово загряване на мотора и неговите течности, преди да го стартирате. Тези устройства улесняват стартирането на мотора в студено време, което понижава износването на мотора и разрешават на нагревателя на колата да стартира да работи по-бързо. Въпреки това, в случай че не живеете в район, където температурите падат под -15, евентуално можете да минете без джаджата.

При отдалеченото пускане имате опцията да стартирате процеса по обикновено загряване без даже да излизате от у дома. Колата ще загрее със личното си движение, без да се постанова да насилвате мотора. Малко по-късно отивате, качвате се и потегляте. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР