Зимата е официално тук – снежната приказка подсказва, че предстои

...
Зимата е официално тук – снежната приказка подсказва, че предстои
Коментари Харесай

За безпроблемна зима - вижте как да предпазите кожата си през студените месеци

Зимата е публично тук – снежната приказка подсказва, че следва най-магичното време от годината. Имаме доста аргументи да обичаме този празничен сезон – топлината и уютa у дома, срещите с околните ни, многото дарове и това, че най-накрая може да си поемем глътка въздух, да благодарим за всичко, което ни се е случило през годината, и да се отпуснем удовлетворени от себе си, до момента в който приготвяме новогодишния си лист с стремежи и обещания. Като споменахме  подаръците и времето за себе си , незабавно в главата ни изникват картинки с безгрижни следобеди, процедури за лице и тяло... същинско самодоволство.

Все отново има и неща през сезона, които не обичаме изключително. Зимният вятър и понижаващите се температури понижават равнището на влага в кожата и изчерпват естествените ѝ защитни сили. Промените могат да доведат до лющене, сърбеж, сухота, зачервяване и неспокойствие на кожата. Ако имате сензитивна кожа, признаците могат да бъдат още по-силни. За да не се стига до такава степен, най-хубавата грижа е предварителната защита.

 iStock/Getty Images

Имаме луксозна концепция за подарък , който съчетава практичното с приятното, тъй като красивата зима може да ни „ подари “ суха и по-чувствителна кожа от нормално – в този миг на помощ идва един магически коктейл от съставки, който глези сетивата ни – балсамът за тяло .

от Eucerin е точното попадение под елхата за нашата кожа и тази на околните ни. Балсамът за тяло за ежедневна приложимост съдържа Ликохалкон А, който интензивно облекчава възпаленията, Серамиди, защитаващи кожната преграда и предотвратяващи загубата на влага, както и масло от Ший и естествени масла от вечерна иглика и гроздови семки, които стабилизират защитната ѝ преграда.

 Eucerin

Леката му текстура на еликсир „ масло-във-вода “ попива бързо и облекчава незабавно, без да бъде нито лоен, нито да лепне. Ще се влюбите в резултата - незабавна хидратация , по-мека и гладка кожа, а при ежедневна приложимост, ще усетите очевидно възстановяване на цялостното положението на кожата. е дерматологично потвърден да подкрепя съня и да усъвършенства качеството на живот* (Beiersdorf PiU, Италия, Април/Май 2019) на хората, които имат атопичен дерматит.

Освен това е безусловно „ подарък за всички от сърце “, тъй като е подобаващ за всеки вид кожа, в това число и за най-нежната и чувстителна на новородените. Подарете (си) тази ефикасна грижа, която освен глези, само че е същински супергерой за кожата в битката ѝ с мразовитата зима.

 iStock/Getty Images

А ето и още няколко изпитани съвета, които ще са ви от изгода през този сезон.
Защитавайте кожата си от слънцето . Не забравяйте, че зимното слънце също може да бъде рисково, по тази причина би трябвало да употребявате слънцезащитен крем с фактор 15 или повече, в случай че планирате да бъдете навън за по-дълго време. Използвайте овлажнител за у дома и в офиса, защото сухият и парещ от климатика въздух може да отнеме влагата от кожата ви. Приемайте добавки с Витамин D . През лятото естественото произвеждане на Витамин D се усилва вследствие на ежедневното излагане на слънце, само че когато настъпи зимата, това излагане понижава. Приемането на витаминни добавки може да способства за приемането на целесъобразните количества Витамин D през цялата година.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР