Зимата е много лош сезон за новите ни ботуши и

...
Зимата е много лош сезон за новите ни ботуши и
Коментари Харесай

Обувките и как да ги предпазим през зимата

Зимата е доста неприятен сезон за новите ни ботуши и боти, които като че ли мъчно можем да опазим през студените месеци. Солта по улиците, ледът и снегът несъмнено оказват въздействие върху нашите ботуши, което ни кара да влагаме в вярното им разчистване и защитни способи.

За да запазим здрави обичаните си ботуши от леда и снега, от Insider беседват с експерти-стилисти, които дават някои скъпи насоки по какъв начин да запазим зимните си обувки като нови.

Водоустойчивост

Един от най-важните препоръки е да третираме кожените си обувки с водоустойчиви препарати (има редица импрегнанти), с цел да не им позволим да се мокрят. Това деяние е целесъобразно да се прави на всеки един месец.

Подметки

Много първокласни ботуши имат меки кожени подметки, които елементарно се унищожават. Можем да ги предпазим като прибавим защитни водоустойчиви подметки, с които ще се хлъзгаме и доста по-малко.

Токчетата

Едно от първите места, на които ще видим изхабяване на обувката, е в задната част на токчетата, нормално върху външния борд, където краката ни се удрят в тротоара. За да се предотврати това неравномерно изхабяване, можем да сложим малко гумено парче на токовете преди първото им обуване.

Четка за разчистване

Винаги е рационално да се влага в четка с конски косми, която да използваме, с цел да почистим мръсотията или прахта от велурените си ботуши.

Препарати

На пазара има разнообразни препарати, които спомагат за предотвратяване на кожени, велурени и обувки от набук и е съвсем наложително да ги използваме по време на зимния сезон.

Петна от сол

Солта има доста отрицателен резултат върху кожата. За да почистим дейно петната от сол, е хубаво първо да избършем обувката си с мека влажна забрадка.

След това смесваме равни елементи вода и бял оцет, след което деликатно почистваме ботушите.

Следи от надраскване

Смесваме сода за самун и вода и благодарение на мека забрадка разтриваме нежно по кожата на ботуши, до момента в който драскотините не изчезнат. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР