Зимата дойде! Сняг трупа в голяма част от страната, на

...
Зимата дойде! Сняг трупа в голяма част от страната, на
Коментари Харесай

Зимата е тук! Трупа сняг, температурите - под нулата

Зимата пристигна! Сняг натрупа в огромна част от страната, на доста места температурите ще паднат под нулата, оповестяват дежурните синоптици.

Днес в по-голямата част от Южна България дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, в Източна България мощен до плевел север-североизточен вятър и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с противоположен дневен ход.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за ноември – от север бързо ще се покачва. Сутринта температури ще са минус 2 - 0° в Северна България до 4-8° в Южна България, а към 14 часа: минус 4 - минус 2° в Северна България и по високите полета, 2-4° в Горнотракийската равнина.

През нощта против четвъртък снеговалежите ще продължат, обилни ще са в Южна България и там ще се образува снежна завивка като се изключи крайните югозападни региони. В Северна България снеговалежите ще отслабнат. Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Ще става студено и на 1200 метра оптималната температура ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 5°. По Черноморието ще духа мощен и плевел северен вятър.

За през днешния ден е в действие оранжев и жълт код за значителни превалявания от дъжд и сняг, а тук-там и за плевел вятър. Оранжев код е разгласен за Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Бургас, а жълт код за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, София-град и Област София, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен и Ямбол. За областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Русе и Силистра жълтият код е за сняг и плевел вятър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР