Зимата дойде със сериозно закъснение. Макар че два месеца имахме

...
Зимата дойде със сериозно закъснение. Макар че два месеца имахме
Коментари Харесай

Кой е най-изгодният и ефективен вариант за отопление

Зимата пристигна със съществено забавяне. Макар че два месеца имахме опция да спестим повече от отопление, момента всички употребяват парно, пелети, климатици и други.

Кой е най-изгодният и ефикасен вид за отопление?

Богомил Николов от Асоциацията за дейни консуматори съобщи пред Българска национална телевизия, че централното парно е един от най-сигурните способи за отопление, тъй като цените са контролирани, само че въпреки това и едно от най - несигурните, изключително в старите блокове. При по–новите здания е по-добре, тъй като те са с отвесни щрангове.

" Обикновено напрежението е при изравнителните сметки, което е показателно, че не е открито вярното решение за премерване ", съобщи Николов.

Климатикът е доста преференциален метод на отопление, подсети специалистът. При него има от три до четири пъти повече произвеждане на електрическа енергия от други уреди. Климатикът ще остане съвременно средство за отопление без значение от цените на тока. Единственият му минус е при температури от минус 10 – минус 15 градуса, само че такива няма доста по нашите ширини. Важното е, помещението да е съобразено с това какъв климатик сме избрали.

Изгодно е отоплението и с пелетна апаратура, въпреки и инвестицията да е доста огромна там. Ако има проблем с пелети, може тази система да бъде сменена с термопомпа, това даже е по-евтин метод на отопление от този с климатици.

Но най-важното е помещението да е санирано, да има вътрешна изолираност и дограмата да е качествена.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР