Зимата чука на вратата. Идват студените месеци, когато прекарваме по-голяма

...
Зимата чука на вратата. Идват студените месеци, когато прекарваме по-голяма
Коментари Харесай

Марица кани на дискусия за чистия въздух в домовете ни

Зимата чука на вратата. Идват студените месеци, когато прекарваме по-голяма част от времето си в затворени пространства. В същото време това е и сезонът, в който въздухът над Пловдив е най-мръсен. По традиция точно през есента и зимата измервателните станции под тепетата регистрират най-вече дни с превишаване на нормите за фини прахови частици. И до момента в който против тази тъжна статистика можем да се борим единствено дружно като общество, като пожелаваме от институциите съответните дейности и ограничения, за въздуха у дома всеки може да се погрижи самичък. Защото, както споделят англичаните - моят дом е моята цитадела.

Знаем ли обаче по какъв начин да предпазим дома си от външните въздействия и кои са рисковете за чистотата на въздуха в нашите кухни, дневни и спални? Оказва се, че заплахите дебнат от всеки ъгъл, а нездравословното въздействие на мръсния въздух в затворените пространства върху човешкото здраве е доста по-голямо от това на открито. По този мотив вестник " Марица " предложения на среща специалисти от разнообразни области, които ще беседват по тематиката.

Каним всички изкушени на полемика под наслов " Чистотата на въздуха в затворени пространства ". Тя ще се организира на 15 ноември 2018 година от 11 часа в Дом на културата " Борис Христов ", дребна конферентна зала, етаж 2.

По време на срещата ще обследваме типовете замърсители на въздуха в затворени пространства - тютюнев пушек, алергени, въглероден оксид и азотен диоксид, влага, химикали, радон.

Ще беседваме за директните последствия от мръсния въздух върху човешкото здраве и Синдрома на болната постройка.

В полемиката ще вземат участие:

Руси Чернев, основен редактор на вестник „ Марица ”

Доц. Владимир Ходжев, началник на клиниката по пневмология и фтизиатрия към УМБАЛ " Св. Георги " и ръководител на Управителния съвет на Българското сдружение по белодробни заболявания

Д-р Стоилка Мандаждиева от Катедра по патофизиолигия, Медицински университет - Пловдив

Г-жа Лиана Аджарова, началник на Енергийна организация - Пловдив

Д-р Веселка Христамян, експерт по орална хирургия и по лицево-челюстна хирургия, учител в МУ - Пловдив.

Пламен Иванов, шеф на БГ Алтернатива

Представители на фирмите " Дуситекс ", " Филип Морис ", " Артра ", и " Макс Пел "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР