Зимата чука на вратата, а с нея и нуждата да

...
Зимата чука на вратата, а с нея и нуждата да
Коментари Харесай

Експерт обясни от какви грижи се нуждае колата ни през зимата

Зимата чука на вратата, а с нея и потребността да подготвим автомобила си за неприятното време, с цел да избегнем изненади на пътя.

Явор Алексов нееднократно е провел конгреси за грижа за автомобила и сигурността на пътя. Пред bTV той изясни от какви грижи се нуждае колата ни през зимата.

"Някои хора считат, че гумите би трябвало да бъдат заменени, преди да падне сняг. Това обаче би трябвало да се направи много преди този момент и се дефинира по отношение на температурата”, изясни Алексов.

С какво по-точно износените гуми на колата са по-лоши от новите?

Зимната гума има специфична смеска, която има сцепление при температури под 7 градуса. Той посъветва хората да не купуват прекомерно скъпи гуми и да държат на марките. По-важното е да ги съхраняват вярно.

"Лошото предпазване на зимните гуми, даже и доста скъпи, може да ги направи негодни. Те не би трябвало да се карат, когато е топло, тъй като се амортизират доста бързо”, сподели още Явор Алексов.

"За благополучие в България доста рядко виждаме хора, които си купуват гуми, които са за всички сезони, с концепцията да спестят бюджет. Снеговете и температурите у нас не го разрешава. Всесезонната гума е компромис”, добави той.

Механик уточни грешките, с които си чупим автомобила

В града или на автомагистралата не са нужни вериги. Те са нужни за планината.

Акция "Зима " е към този момент в ход, а от през вчерашния ден започнаха да се постановат санкции на водачите, чиито гуми са несъответствуващи за зимния сезон. Според наредбите всяка кола би трябвало или да е с гуми, пригодени за зимни условия, или протекторът им да е над 4 мм.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР