Зигмунд Фройд, най-известният психиатър и баща на психоанализата, освен всичко

...
Зигмунд Фройд, най-известният психиатър и баща на психоанализата, освен всичко
Коментари Харесай

Всички глупави хора имат тези черти

Зигмунд Фройд, най-известният психиатър и татко на психоанализата, с изключение на всичко друго ни е оставил гениална мъдрост и универсални поговорки, които са настоящи когато и да е.

Сред тях е един урок, който всеки би трябвало да запомни – по какъв начин да разпознаваме глупавите хора?

Легендарният псиоаналитик много бързо откривал човешката нелепост и поучава по какъв начин да я открием с едно изречение: " Първият симптом на човешката нелепост е цялостното неявяване на позор ", посочва Фройд.

Така че, когато попаднете в обстановка, в която сте смутени от непознато държание или изявление, или сте сюрпризирани от някакви луди дейности, незабавно разбирате с кого си имате работа. Проблемът не е ваш, а техен. Не занижавайте стандартите си поради това и не правете каквото ви накарат, тъй като и вие ще се превърнете в клоуни. 

Ако не ви ценят, не се доказвайте – просто бъдете себе си. Не правете компромис с достолепието си, с цел да спечелите доверие, по този начин или другояче няма да го получите.

Достатъчно е да останете правилни на себе си все пак и ще видите по какъв начин след време нещата ще се трансформират от единствено себе си. Но не очаквайте промени за една нощ. Точните хора рано или късно ще открият цената ви. Когато намерите такива хора, дръжте ги като капка вода в длан, а на останалите не обръщайте внимание. Очите ви няма незабавно да виждат цената на такива хора, само че откакто ги разпознаете, не позволявайте на нищо да ви отклони от тях.

Когато станете най-хубавата версия на себе си, тогава ще се появят хора, чието наличие ще се трансформира в същинско премеждие, написа в собствен материал " Блиц ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР