Zhongzhi, конгломератът в центъра на китайския пазар на банкиране в

...
Zhongzhi, конгломератът в центъра на китайския пазар на банкиране в
Коментари Харесай

Китайският кредитор в сянка Zhongzhi подаде молба за банкрут

Zhongzhi, конгломератът в центъра на китайския пазар на банкиране в сянка на стойност 3 трилиона $, подаде молба за фалит, заявявайки, че е „ съществено несъстоятелен “.

A Съдът в Пекин одобри молба за фалит и разпродажба от Zhongzhi в петък, като се показва, че групата не е в положение да заплати задълженията си.

В отворено писмо до вложителите Zhongzhi сподели освен, че е „ съществено неплатежоспособна “, само че че управлението е „ пощуряло “ след гибелта на създателя Xie Zhikun през 2021 година Добавя се, че общите активи възлизат единствено на 200 милиарда юана (28 милиарда долара) против отговорности до 460 милиарда юана.

Поделението за ръководство на благосъстоянието на Zhongzhi попадна под полицейско следствие за неидентифицирани закононарушения през ноември, дни откакто групата разгласи дефицит на цели 36,4 милиарда $.

Провалът му ускорява опасенията, че рецесията на пазара на парцели в Китай и по-широкото икономическо закъснение се вливат в голямата и мощно непрозрачна спестовна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР