Зейн Уиър донесе европейската титла в зала в тласкането на

...
Зейн Уиър донесе европейската титла в зала в тласкането на
Коментари Харесай

Зейн Уиър зарадва Италия със злато в гюлето в Истанбул

Зейн Уиър донесе европейската купа в зала в тласкането на гюле на Италия, поставяйки народен връх от 22.06 метра на шампионата на Стария континент в Истанбул.

Роденият в Република Южна Африка спортист е едвам вторият представител на Италия, който преодолява дистанцията от 22 метра с гюлето след Алесандро Андрей (22.91 метра на открито). Уиър повтори достижението на своя наставник Паоло дал Зольо, който завоюва европейското злато в зала в Стокхолм през 1996 година.

Това е орден номер 100 за Италия от континентални съревнования на закрито. Предишният народен връх на “адзурите ” още веднъж беше дело на Уиър - 21.67 метра преди година на Световното състезание в Белград.

Чехът Томаш Станек приключи на второ място в Истанбул с най-хубаво персонално достижение за сезона от 21.09 метра, а украинецът Роман Кокошко с 21.84 сложи народен връх и взе бронзов орден.

Зейн Уиър остана пети на Олимпийските игри в Токио 2020, а предходната година претърпя травма на китката, тъй че в този момент чества с в допълнение удовлетворение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР