Зевзек или спекулант пусна панелката, която подлуди социалните мрежи 52

...
Зевзек или спекулант пусна панелката, която подлуди социалните мрежи 52
Коментари Харесай

10 хил. евро за кв. метър в центъра на Бургас – кой стои за тази шеметна обява?

Зевзек или търгаш пусна панелката, която подлуди обществените мрежи

52 кв. метра в центъра на Бургас за 500 хиляди евро. Това е шеметната публикация, която се трансформира в сензация в обществените мрежи в последните дни. Според описанието на жилището става въпрос за едностаен апартамент в центъра на града, панелно строителство от 1990 година, на 8-ия етаж с асансьор. Посочен е и телефон на продавача.

Мнозина помислиха, че продавачът или е вманиачен или просто е изпуснал нулите в офертата си, само че истината се оказа по-различна. Флагман.бг се съветва с специалисти по тематиката.

„ Този вид публикация се появява в известни интервали. Цената постоянно е друга – сред 5 и 10 хиляди евро за кв.метър. Ние считаме, че е дело на наш сътрудник, който се пробва изкуствено да увеличи междинната цена на парцелите в центъра, само че не изключваме и да е някой зевзек “, сподели брокер от огромна организация, поискал анонимност.

Той изяснява, че банките в действителност правили изследването за разпределяне на заеми въз основата на специфичен логаритъм, който обобщавал междинната цена за региона от обявите в известните уеб сайтове за недвижими парцели. Така, в случай че някой брокер желае да подсигури клиента си, че ще получи утвърждение и надлежно той най-после ще си вземе комисионната пускал кухи разгласи – една с бомбастична цена и още най-малко 2-3 с двойно по-високи цени от междинните.

Въпросната „ оферта “ в този миг не е актуална, само че пък има друга – 87 кв.метра за 435 хиляди евро или 5 хиляди евр на кв.метър.

Брокери не изключват подателят на обявата да е зевзек и напомнят, че преди към година се появявали забавни оферти за гарсониера чартърен за 3 хиляди лв. на месец, а двустаен – за 5 хил.лева.

Средната цена съгласно предложенията на пазара за центъра е към 2 хиляди евро за кв.метър, ж.к. " Лазур " - 1800 евро, ж.к. " Зорница " - 1700 евро, ж.к. " Възраждане " и ж.к. " Братя Миладинови " - 1500 евро, ж.к. " Славейков " - 1300 евро, ж.к. " Изгрев " - 1100 евро и ж.к. " Меден рудник " - 900 евро. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР