Зетят на Хасан Насрала, Хасан Джафар Касир, може да е

...
Зетят на Хасан Насрала, Хасан Джафар Касир, може да е
Коментари Харесай

И зетят на Насрала е убит в Дамаск

Зетят на Хасан Насрала, Хасан Джафар Касир, може да е бил убит при въздушни удари в квартал Мезех в Дамаск в сряда, уточни Sky News Arabic.

Хасан е брат на Мохамед Джафар Касир, който беше погубен при удар в Бейрут в сряда по време на иранската офанзива против Израел.

Убийството на Хасан е следващият тежък удар за " Хизбула ", защото нейното управление редовно бива отстранено при израелските интервенции.

Братята Касир са надълбоко забъркани в тероризма най-малко от войната в Ливан през 1982 година, когато на 11 ноември Ахмад Касир се врязва с колата си в израелска база в Тир и взривява експлозивите на борда. Това е първият гибелен атентат в ливанската история.

Ахмад е направляван от един от създателите на " Хизбула " - Имад Мугния, който през 2008 година бе мистериозно погубен в Дамаск.

След приемането на фетвата семейство Касир бързо се трансформира в кралска фамилия на терористите, а Ахмад е наименуван " първият страдалец ".

Братята му, Мохамед и Хасан, се издигат в редиците на зараждащата се " Хизбула ".

Мохамед става водеща фигура в доставките на ирански оръжия от Сирия, а Хасан се дами за дъщерята на Хасан Насрала, което затвърждава връзката им с " Хизбула " и Иран.

Мохамед става толкоз известна фигура, че Съединени американски щати оферират премия от 10 млн. $ за информация, която да докара до гибелта или залавянето му.

През 2018 година Министерството на финансите на Съединени американски щати го дефинира като Специално посочен световен терорист, което значи, че " наред с другите последствия, всички парцели и ползи в парцели на Касир, които са под юрисдикцията на Съединени американски щати, са блокирани, а на американските лица като цяло е неразрешено да правят каквито и да било покупко-продажби с Касир ".

Според глобите той е помогнал да се управляват няколко фиктивни компании, които са вкарвали пари в иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, по-специално посредством продажбата на нефт и други непроследими артикули.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР