Зенит победи с 2:0 Лион и значително увеличи шансовете си

...
Зенит победи с 2:0 Лион и значително увеличи шансовете си
Коментари Харесай

Дзюба отново бележи, Зенит се изравни с Лион

Зенит победи с 2:0 Лион и доста усили възможностите си да продължи на осминафиналите в Шампионската лига. Артьом Дзюба и Магомед Оздоев вкараха в края на всяко от полувремената за питерци, а гостите пропуснаха своите възможностите в началните минути след почивката.

Победата разреши на Зенит да събере 7 точки и да се изравни с днешния си противник на второто място в група " G ". Лидер в нея е Република България Лайпциг, а на дъното е Бенфика.

На старта на груповата фаза двата отбора направиха тъждество във Франция (1:1) и Лион остана без победа против Зенит в трите досегашни мача посред им. Освен това, " хлапетата " се надяваха да пресечен и друга отрицателна наклонност, а точно: нито един френски клуб да няма триумф в Санкт Петербург.

Старши треньорът на Зенит Сергей Семак трябваше да сглобява състава си без трайно контузените Малколм и Емануел Мамана, липсваха още Юрий Жирков и Олег Шатов. Бившият съветски национал не изненада с избора си на нападатели - Артьом Дзюба и Сердар Азмун, които се разписаха при успеха над Рубин в Казан през уикенда.

Стартовый состав сине-бело-голубых на матч #ЗенитЛион! pic.twitter.com/q5OpkGV8TN
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) 27 ноември 2019 година В центъра на отбраната пред стража Михаил Кержаков действаха капитанът Бранислав Иванович, Ярослав Ракицкий и Вячеслав Караваев, а Дъглас Сантос и Себастиан Дриуси уплътняваха двата фланга. В средата на терена си партнираха Вилмар Бариос, Магомед Оздоев и Далер Кузяев.

Атаката на Лион водеше Муса Дембеле, който нямаше нито един гол в Шампионската лига през сезона, само че с 10 попадения оглавява листата на стрелците в Лига 1. Звездата Мемфис Депай пропусна мача поради травма и това беше сериозен проблем, тъй като холандският национал се разписа във всеки от предходните 4 дуела в шампионата. Усем Ауар, Тиаго Мендеш и Мартен Терие бяха другите отсъстващи за гостите. Те стартираха с петима бранители, а в халфовата линия Руди Гарсия заложи на Бертран Траоре, Джеф-Рене Аделаид, Люка Тусар и Максуел Корне.

#ZENOL La compo lyonnaise!#UCL pic.twitter.com/BZ0YJwiKQI
— Olympique Lyonnais (@OL) 27 ноември 2019 година Температурата в Северната столица беше малко под нулата, само че мачът се игра при спуснат покрив и изискванията за футбол бяха в действителност положителни. Гостите започнаха със самочувствие и се задържаха дълготрайно в половината на Зенит, само че първият рисков удар към една от двете порти насочи Азмун. В 12-ата минута Дзюба хитро подаде на Азмун, само че той малко закъсня и извърши нарушаване против вратаря Антони Лопеш. Малко по-късно след статично състояние Джейсън Денайър отклони топката, само че тя беше лесна за Кержаков.

В 19-ата минута поредност от рикошети прати топката на крайници на Траоре, само че от дребен ъгъл той нямаше по какъв начин да преодолее Кержаков. В 23-ата единствено шансът избави Зенит. Траоре центрира остро, а в желанието си да почисти с шпагат Оздоев едвам не си вкара автогол. В ответната по този начин Кузяев остана непокрит на границата на наказателното поле, само че ударът му беше доста неакуратен.  Зенит - Лион @@@
В 35-ата минута Кузяев пусна съвършен пас към Азмун, който излезе на добра позиция, само че уцели гредата. По-добрата игра на Зенит даде резултат малко преди края на полувремето. Гола означи Дзюба, в типичния си жанр - с глава. Центрирането от корнер беше на Дъглас Сантос, а таранът на домакините се пребори в наказателното поле с Марсело и прати топката в мрежата.

Веднага след почивката Тусар направи пропуск за Лион, само че бе видно, че французите ще се опитат бързо да изравнят. В 50-ата минута Кержаков с тъга мазета удар на капитана Лео Дюбоа, а след това Дембеле също имаше късмет да изравни, само че стреля в навън.  Зенит - Лион @@@
Домакините бяха компактно прибрани в половината си, само че все пак елементарно допускаха футболистите на Лион да стигат до удари. След средата на второто полувреме обаче руснаците изнесоха дейностите по-далеч от вратата си.

Така се стигна до 84-ата минута, когато резервата Александър Ерохин центрира, топката стигна до Оздоев, а след неговия удар и рикошет в Марсело, всичко стана ясно - 2:0 за Зенит.  Зенит - Лион @@@
Двата тима към този момент са с равни точки - по 7, а водачът Република България Лайпциг има 9 преди днешното си домакинство на Бенфика.

В последния кръг на 10 декември Бенфика ще посрещне Зенит, а Лион ще е хазаин на Република България Лайпциг.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
ФОТОГАЛЕРИЯ Шампионска Лига 5 кръг, сряда 27 ноември  Зенит 2:0краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР