Земята все още не се е справила напълно с тежките

...
Земята все още не се е справила напълно с тежките
Коментари Харесай

Тече жестока радиационна буря

Земята към момента не се е справила изцяло с " тежките " слънчеви стихии от предходната седмица, само че учените към този момент предизвестяват за нова " съвършена стихия " с рядко срещано галактическо време. Слънцето изпуска мощни изригвания - излъчвания на електромагнитно лъчение, които съдържат огромни количества заредени частици, чиято скорост се е ускорила и броят им се е нараснал заради интензивната магнитна интензивност на повърхността на звездата.

И в този момент Националната организация за океански и атмосферни проучвания (NOAA) демонстрира 60-процентна възможност за слънчева " радиационна стихия ", която работи сега.

Частиците могат да взаимодействат с магнитното поле и атмосферата на нашата планета, причинявайки разстройства в сателитните връзки, радиационна заплаха за астронавтите в Космоса и разстройства в енергийните мрежи. Докато през идващите няколко дни тези слънчеви стихии се чака да подминат нашата планета,

радиационните стихии се чака да изстрелят мощно заредените си частици в извитото магнитно поле - спиралата на Паркър, която се извива от Слънцето в нашата Слънчева система, оповестява Daily Mail.

При въртенето на Слънцето магнитните полета, които се излъчват от него, се огъват, до момента в който минават около планетите в неговата орбита, създавайки спираловидна конструкция, известна като Спиралата на Паркър. Заредените частици от слънчево изригване могат да попаднат в тези спирали и да ги изстрелят назад към Земята - когато другояче биха пропуснали нашата планета.

Магнитната стихия на Слънцето, която е виновна за тези събития, към момента създава най-интензивния клас слънчеви изригвания - изригванията от клас X, обявиха синоптиците от NOAA в понеделник.

Предстоящата през тази седмица слънчева радиационна стихия се разграничава от " геомагнитните стихии ", които удариха Земята този уикенд и които бяха задоволително мощен директен удар, с цел да нарушат защитното магнитно поле на Земята - магнитосферата.

Голяма част от идната радиационна стихия ще бъде погълната от магнитното поле на Земята, само че не и наоколо до откритите полярни области - там, където земната магнитосфера се извива назад надолу и във вътрешността към земното ядро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР