Земята на Балканите е пропита с кръв - нека да

...
Земята на Балканите е пропита с кръв - нека да
Коментари Харесай

Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара и се похвали с добрата икономическа среда

Земята на Балканите е пропита с кръв - дано да създадем един прелестен бизнес-климат тук, прикани министър председателят Бойко Борисов съседите ни от района по време на икономическия конгрес в Пловдив. Заедно с Борисов в Града под тепетата са половината членове на Министерския съвет - вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министрите на превоза Росен Желязков, на туризма Николина Ангелкова, на финансите Владислав Горанов и на културата Боил Банов, както и еврокомисарят Мария Габриел. Присъстват и представители на едрия гръцки бизнес.

Борисов разяснява българо-северномакедонския спор за Гоце Делчев и съпостави революционера с Че Гевара, който макар че не е кубинец, се е борил за свободата на Куба.

" Ако погледнем е тъпо. Гоце Делчев се е жертвал за свободата на Македония. Вместо тези герои със своята всеотдайност, да ни вършат горди, по-силни и да ни сплотяват, стават ябълка на раздора ", възмути се министър-председателят. " Това са хора, които са се жертвали за богатството на всички хора в този район ", установи Борисов. Той направи отпратка към Че Гевара, който е аржентинец, само че се е борил за свободата на Куба, а е умрял в Боливия. И заключи, че на Балканите политиците са с разсъдък и опит и ще преодолеят всички компликации.

Борисов изрази увереност, че страните от Западните Балкани ще получат европейска вероятност.

" Исторически ние сме се били с всички наши съседи. И те с нас. Резултатът е, че Западните Балкани в този момент са изостанали във всяко едно отношение. Така не става. Сега обърнахме нещата ", сподели Бойко Борисов и добави: " Нашата земя е толкоз пропита с кръв, колкото несъмнено никоя друга земя ". С българското европредседателство повдигнахме една забравена, неуместна, рискова и сложна тематика. А точно за Западните Балкани, съобщи още при започване на словото си Бойко Борисов.

По отношение на икономическата тематика, министър председателят съобщи: " 10-15 години нашата страна беше зле стопански. И когато обстоятелствата приказват и Конфуций - моят другар Иван Кръстев, мълчи. Тази неприятна среда е била по време на предходните ръководещи ", сподели министър председателят.

" За последните години са се вдигнали приходите четири пъти, а Българска социалистическа партия се хвалят, че ще подвигат приходите. Как ще ги вдигате? От бюджета ли? Вече ви видяхме по какъв начин вдигахте и се сринахте. Доходи и заплати се подвигат с вложения ", сподели Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР