Земна маса се свлича в близост до къщи в пернишки

...
Земна маса се свлича в близост до къщи в пернишки
Коментари Харесай

Земна маса се свлича до къщи в Перник

Земна маса се свлича наоколо до къщи в пернишки квартал . Хората се тормозят, че дърветата ще паднат върху домовете им, заяви БиТиВи.

Преди две години пътят до домовете на улица " Марина Бара " най-накрая е асфалтиран, само че в този момент земна маса постояннo се свлича върху улицата.
 Свлачище заплашва да погълне къщи във Великотърновско
Свлачище заплашва да погълне къщи във Великотърновско

Проблемът е от 3 години

От община Перник изясняват, че свлечената земна маса и дърветата се намират на частен терен и към момента не са се свързали със притежателя. Те са изпратили писмо до дирекция " Геозащита ", за да дадат своето мнение дали в действителност това е интензивно свлачище , или от дъждовете се е получило срутване на земни маси. Общинските чиновници са питали какви да са последващите дейности на община Перник, изясни Адриан Скримов, пиар на общината. Отговорът се чака до 2 седмици.

Според общината дърветата в региона не са евентуална заплаха. Местните поданици са обезпокоени, тъй като това към този момент се е случвало преди пет години . Ако до приемане на отговора от " Геозащита " дърветата се наклонят, от общината ще подхващат дейности за премахването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР