Земетресението с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер, което разтърси

...
Земетресението с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер, което разтърси
Коментари Харесай

Земетресението в Хърватия се е усетило в цялата страна

Земетресението с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер, което раздруса през днешния ден централна Хърватия в 10 часа и 47 минути локално време, бе усетено в цялата страна, оповестява осведомителният уебсайт Индекс. Този магнитуд е измерен от хърватската сеизмологична работа.

Преди това Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) оцени силата на труса на 5,2 по Рихтер. Според първите данни трусът е на дълбочина 10 км, с епицентър на четири километра източно от остров Крък и на 37 км югоизточно от град Риека.

Засега няма информация за нанесени вреди, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не изглеждаше безобидно, земята се разтресе под краката ни и се чу мощен екот ", съобщи гражданин на Крък, представен от Индекс. Жители на региона към епицентъра оповестяват, че всичко е траяло към 10 секунди и трусът е бил много мощен.

Клара Рожман, публицист от " Ютарни лист " от Риека, съобщи, че високите здания в Риека са се раздрусали. Земетресението е усетено много мощно и в Ровин.

" Беше много мощно, разклати се много и продължи сред пет и 10 секунди ", споделя жителка на Ровин, представена от " Ютарни лист ".

Засега, съгласно отчетите на способените служби, няма вреди. Както съобщи Дино Козлевац, основен началник на пожарната работа на окръг Истрия, всички пожарникари са в подготвеност при положение на сигнали за помощ.

" Единствените сигнали, които имаме, са тези на смутени жители, които не знаеха какво се случва. Досега нямаме известия за вреди и нашите пожарникари са в подготвеност за всичко, което може да е належащо през идващите няколко часа “, съобщи Козлевац.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР