Земетресението беше регистрирано около 1.40 часа през нощта. Епицентърът на

...
Земетресението беше регистрирано около 1.40 часа през нощта. Епицентърът на
Коментари Харесай

Над 20 афтършока са последвали след труса край Асеновград

Земетресението беше записано към 1.40 часа през нощта. Епицентърът на труса е бил на към 15 км от Пловдив, на дълбочината 10 км. и с магнитуд със мощ 4.6 по Рихтер. Най-силно се е усетило към Пловдив и Асеновград. Усетено е още в Благоевград, София, Пазарджик, Стара Загора и Габрово.

Няма данни за потърпевши и опустошения. 

Проф. Емил Ботев от Геофизичния институт на Българска академия на науките изясни пред камерата на bTV, че това е един от най-сеизмично дейните региони на нашата страна с сходни трусове на към 10 години.

" Това е положителната вест, тъй като по този начин се разтоварват напреженията ", разяснява той, като напомни, че през 1928 година е имало трус от 7 по Рихтер.

Не е имало суматоха, споделят от хора Асеновград. Признават обаче, че земетресението ги е събудило, някои са напуснали домовете си. Трусът е бил водоравен, някои описват за паднали предмети.

Втори мощен трус, минути след този край Садово, е регистриран в Йонийско море. Трусът е бил със мощ от пета степен по Рихтер и е регистриран на 300 километра от Атина 3 минути след този в България.

Засега няма данни за потърпевши и материални вреди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР