Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер е регистрирано в

...
Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер е регистрирано в
Коментари Харесай

Силно земетресение изкара жителите на Кипър по улиците

 Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер е записано в 16,27 часа (местно и българско време) през днешния ден в Кипър, заяви Ройтерс. Трусът е бил усетен и в северен Израел. 

В Никозия земетресението е разлюляло високите етажи на постройките, като някои поданици са излезли на улиците.

Трусът е бил с магнитуд 5,4 в региона на Ларнака, оповестява Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC), считан за една от основните интернационалните организации, които следят сеизмичната интензивност по света. Епицентърът е бил на 53 километра югоизточно от Лимасол с умерено дребна дълбочина от 60 км. В региона живеят и доста българи.

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, въз основа на предварителните сеизмични данни, земетресението не би трябвало да е предизвикало обилни вреди, с изключение на предмети, падащи от лавици, счупени прозорци и други Земетресението, усетено в цялата островна страна, забави гласуването на кипърския парламент за бюджета на страната. Израелските издания Maariv и Jerusalem Post`s оповестяват, че земетресението е било усетено и в Северен Израел.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/stikhii/izvnredno-silno-zemetresenie-raztrsi-kipr-khorata-izlyazokha-po-ulitsite-video_news794841.html
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР