Земетресение с магнитуд 7,2 удари Тайпе, столицата на Тайван, в

...
Земетресение с магнитуд 7,2 удари Тайпе, столицата на Тайван, в
Коментари Харесай

Мощно земетресение в Тайван, най-малко 26 сгради за рухнали

Земетресение с магнитуд 7,2 удари Тайпе, столицата на Тайван, в сряда сутринта. Това съобщава " Ройтерс ", като цитира централната метеорологична администрация на Тайван. Досега са регистрирани повече от 25 вторични труса. 
Прочетете още
По-късно стана ясно, че има данни за минимум един умрял и 50 ранени. Най-малко 26 здания са се срутили, повече от половината в Хуалиен, като към 20 души са блокирани и избавителната работа продължава, се споделя в известието.

Източник на " Ройтерс " е декларирал, че силното земетресение е прекъснало тока в няколко елементи на града. Много институции и предприятия са спрели работа. 

Според тайванската централна метеорологична администрация това е най-силният трус, удрял острова от септември 1999 година

Япония издаде предупреждение за евакуация на крайбрежните региони покрай южната префектура Окинава, откакто мощно земетресение провокира предизвестие за цунами.

Очакват се талази с височина до 3 метра да доближат югозападното крайбрежие на Япония по-късно, съгласно Японската метеорологична организация. Предупреждението дойде след земетресение с прелиминарен магнитуд 7,5 ударено в океана покрай Тайван.

Филипините също издадоха такова предизвестие. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР