Земетресение с магнитуд 7,2 е било регистрирано тази сутрин в

...
Земетресение с магнитуд 7,2 е било регистрирано тази сутрин в
Коментари Харесай

Второ земетресение в Таджикистан, този път с магнитуд 7,2

Земетресение с магнитуд 7,2 е било записано тази заран в източната част на Таджикистан, покрай границата с Китай, заяви китайската държавна телевизия, като се базира на националната сеизмологична работа в Пекин.

Трусът е бил на дълбочина 10 километра, а епицентърът е бил на към 82 километра от най-близката граница с Китай.

Земният трус е регистриран в 05:37 часа локално време (0:37 ч. по Гринуич) локално време и е бил усетен мощно в някои елементи на западния китайски Синцзян-уйгурски самостоятелен регион, в това число в градовете Кашгар и Артуш, прецизира китайската телевизия.

Електроснабдяването и връзките в китайския град Кашгар са траяли да работят обикновено, съобщи организация Синхуа.

Към момента няма информация за жертви или вреди.

Железопътните служби в Синцзян-уйгурския регион са спрели краткотрайно придвижването на някои влакове, оповестиха китайските държавни медии.

Местните китайски управляващи извършат инспекция на положението на мостове, тунели и сигнални съоръжения в региона, където е било усетено земетресението.

По-рано Геофизичният институт на Съединени американски щати заяви за земетресение с магнитуд 6,8, записано в източната част на Таджикистан. Според института то е станало на дълбочина от към 20,5 км. Епицентърът му е бил в Горно-Бадахшанската самостоятелна област, граничеща с Афганистан и Китай, едва обитаем регион, заобиколен от планинската верига Памир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР