Земетресение с магнитуд 6,4 разлюля Пуерто Рико преди разсъмване днес

...
Земетресение с магнитуд 6,4 разлюля Пуерто Рико преди разсъмване днес
Коментари Харесай

Нов трус от 6,4 по Рихтер удари Пуерто Рико, има ранени и жертви

Земетресение с магнитуд 6,4 разклати Пуерто Рико преди разсъмване през днешния ден и три часа по-късно бе последвано от второстепенен трус с магнитуд 6, съобщи Асошиейтед прес. Това бяха най-силните от поредност земетресения ръзтърсили острова през последните дни, и предизвикали обилни вреди в някои региони.



Най-малко един човек е умрял. Учителят Рей Гонсалес сподели пред Асошиейтед прес, че чичо му е бил погубен от срутила се стена в общия им дом. Той сподели, че 73-годишният Нелсън Мартинес е бил неработоспособен и той, и татко му са се грижили за него.

Осем души бяха ранени в град Понсе, покрай епицентъра на труса, сподели кметицата Маита Мелендес пред локална телевизия.

Службата, отговаряща за електрозахранването в Пуерто Рико, написа в Туитър, че една от главните електроцентрали, която е ситуирана покрай епицентъра, е понесла вреди, само че представители на управляващите чакат електроподаването на острова да бъде възобновено по-късно през днешния ден.



Геофизичният институт на Съединени американски щати заяви, че земетресението е записано в 4.24 ч. локално време край южните крайбрежия на острова на дълбочина 10 километра.

Първоначално бе обявено, че магнитудът му е 6,6, само че по-късно данните бяха поправени. Вторичният трус е регистриран в 7,18 ч. локално време в същия регион. Жителите на острова усетиха мощния трус, а личният състав на локално радио се изтегля от постройката.

След първия трус бе издадено предизвестие за цунами за Пуерто Рико и американските Вирджински острови, само че по-късно то бе анулирано, отбелязва АП.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР