Земетресение с магнитуд 5,6 по Скалата на Рихтер разтърси Северния

...
Земетресение с магнитуд 5,6 по Скалата на Рихтер разтърси Северния
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия дава интервю по време на земетресение

Земетресение с магнитуд 5,6 по Скалата на Рихтер раздруса Северния остров на Нова Зеландия в понеделник сутринта, само че не извади от равновесие премиера Джасинда Ардерн, която даваше телевизионно изявление онлайн.

Земетресението пристигна тъкмо преди 8:00 ч. локално време на дълбочина от към 52 километра на към 90 километра северно от Уелингтън, заяви американският геологичен институт.

Властите обявиха, че няма първични известия за пострадвания или вреди. Нямаше предизвестие за цунами.

Но в Уелингтън, където Ардърн в постройката на Народното събрание даваше изявление, трусът беше усетен съществено.

„ Току що имаме малко земетресение, Райън “, сподели Ардърн пред водещия на AM Show Райън Бридж, като за малко изглеждаше загрижена, до момента в който оглеждаше стаята към себе си.

 &feature=emb_logo

Според нея разтърсването не било съществено, само че въпреки всичко елементи от мебелировката се раздвижили зад нея. Но министър председателят не прекъсна изявлението и резервира хладнокръвие и реагира с известно възприятие за комизъм.

Нова Зеландия се намира в тихоокеанския „ Огнен пръстен “, където тектоничните плочи се сблъскват, генерирайки повече от 15 000 трусове годишно, макар че единствено 100-150 са задоволително мощни, с цел да се усетят.

През 2001 година при трус от 6,3 по Скалата на Рихтер в град Крайстчърч на Южния остров починаха 185 души, а земетресение от 7,8 по Рихтер малко по-на север през 2016 година беше второто най-силно, записано в миналото в страната.

Официалната работа за сеизмичния мониторинг на страната GeoNet дефинира силата на земетресението в понеделник като 5,8 по Рихтер и съобщи, че е имало към 40 вторични труса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР