Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси малката островна държава Кипър в

...
Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси малката островна държава Кипър в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Мощно земетресение 5,1 по Рихтер удари Кипър, ус...

Земетресение с магнитуд 5,1 раздруса дребната островна страна Кипър в сряда вечерта, заяви отделът за геоложки изследвания на страната. Трусът е бил на 61 км от град Пафос. Земетресението е усетено осезателно както в Северен и Южен Кипър, по този начин и в доста турски градове - Анталия, Алания, Караман и Мерсин и други

Трусът е почувстван даже в Израел, Палестина, Ливан и Египет. До в този момент няма известия за вреди или потърпевши.

Гръцки експерти правят оценка земетресението като второстепенен трус на земетресението с магнитуд 6,5, което се случи в относително същата зона край Кипър на 11 януари.

Според информация на турската дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (AFAD), земетресение е станало в 00:03 часа (23:03 българско време) край крайбрежията на о. Кипър, на 136,46 км от Анталия. Дълбочината на труса е 13,20 км.

Министърът на опазването на здравето на Турция Фахретин Коджа показа в Туитър, че след земетресението няма сигнали за жертви или ранени жители в страната.

Областният шеф на Анталия Ерзин Язъджи също направи изказване в профила си в Туитър след земетресението. „ В резултат на земетресението с магнитуд 5,1, което се случи край крайбрежията на гр. Газипаша, Анталия нямаме информация за жертви или съществени материални вреди, получена от нашите екипи. Пожелавам на моите съграждани, които усетиха земетресението, да са спокойни. “

В Анталия и прилежащите градове стотици уплашени жители излязоха пред домовете си и прекараха нощта навън или в колите си.
Свързани вести Мощно земетресение със мощни вторични земетресения изкара хиляди на улицата в Кипър
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР