Земетресение с магнитуд 5,1 беше регистрирано край бреговете на Тайван,

...
Земетресение с магнитуд 5,1 беше регистрирано край бреговете на Тайван,
Коментари Харесай

Ново силно земетресение в Тайван

Земетресение с магнитуд 5,1 беше записано край крайбрежията на Тайван, оповестиха от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е бил на дълбочина 10 км и на 25 км северно от град Хуалиен, където живеят към 350 хиляди души, оповестява " Нова телевизия ".

Няма данни за жертви или вреди. Не е оповестена заплаха от поява на талази цунами. 

Припомняме, на 3 април сутринта Тайван беше ударен от най-силното земетресение от 25 години. Трусове с магнитуд 7,2 в окръг Хуалиен бяха усетени на целия остров. Според сеизмолозите, епицентърът е бил край източното крайбрежие на Тайван, на 25 км югоизточно от град Хуалиен. По информация на ТАСС земетресението беше ясно усетено в провинциите Фуцзян и Цзянси в Източен Китай.

По-рано хеликоптери избавиха миньори в Тайван, блокирани от земетресението със мощ 7.2 по Рихтер. Малко по-късно бяха достигнати и някои от туристите, останали в планините. 

Броят на ранените в бедствието надвиши хиляда. Повече от 600 души остават блокирани в хотели, в един от естествените паркове. Свлачища отрязаха пътищата. Търси се метод за извозването им.

В по-тежка обстановка бяха миньорите, блокирани от свлачище без храна и вода. За тях бяха изпратени хеликоптери.

Досега броят на починалите в земетресението е 10 души. Спасителите споделят, че в развалените здания към този момент няма никого.

Хиляди хора прекараха предходната нощ на улицата, тъй като има доста вторични земетресения и те не смеят да влязат в постройките. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР