Земетресение с магнитуд 4.8 е усетено в Сицилия в нощта

...
Земетресение с магнитуд 4.8 е усетено в Сицилия в нощта
Коментари Харесай

Земетръс в Сицилия изкара хората на открито през нощта

Земетресение с магнитуд 4.8 е усетено в Сицилия в нощта против събота в провинция Катания, заяви Националният институт по геофизика и вулканология на Италия. Сеизмолозите са записали първия трус в 02:34 часа (03:34 българско време), оповестява " Канал 3 ".

Епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 9 км в региона на градчето Санта Мария ди Ликодия. Жителите на доста огромни сицилийски градове, в това число Катания, Месина и Сиракуза са усетили мощно съмненията на земната повърхнина.

лед първото земетресение учените са записали още към 20 вторични труса, в това число няколко с магнитуд по-голям от 2.0. Не е изключено това земетресение да е обвързвано с интензивността на вулкана Етна.

По информация на локалната противопожарна работа, в Санта Мария ди Ликодия, както и в прилежащите села Биянкавила и Адрано, са се срутили отчасти няколко здания, а няколко души са получили леки пострадвания и са били приети в болница.

Сицилианските медии оповестяват, че в тези обитаеми места жителите са излезли от домовете си от боязън и са прекарали цялата нощ под намерено небе. 

Сеизмичната интензивност на Апенините не прекъсва. Земетресения с магнитуд 4.2 и 4.7 се случиха през април в Централна и Южна Италия.

Разрушително земетресение с магнитуд 6.0 разтресе Италия в нощта против 24 август 2016 година. Стихийното злополучие засегна три области – Лацио, Марке и Умбри. Тогава починаха 299 души, няколкостотин бяха ранени, а повече от 4500 останаха без покрив над главата. По формалните оценки вредите бяха на стойност 4 милиарда евро.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР