Земетресение с магнитуд 4,8 е било регистрирано тази сутрин в

...
Земетресение с магнитуд 4,8 е било регистрирано тази сутрин в
Коментари Харесай

Силен трус разклати Турция, предизвика паника в няколко окръга

Земетресение с магнитуд 4,8 е било записано тази заран в окръг Хатай, Южна Турция, оповестяват от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), представени от турските медии.

Трусът е станал в 5:32 ч. локално време и е бил усетен и в близките региони. 

Земетресението, което е с епицентър в региона на град Къръкхан, е провокирало суматоха измежду популацията на Хатай, както и на околните окръзи Адана, Газиантеп и Османийе.

По първични сведения няма отрицателни последствия от труса.

Огнището е било на дълбочина 8,28 км. 

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че екипите на всички отраслови институции и АФАД,са на терен и правят проучване, а управляващите наблюдават изкъсо развоя на обстановката.

Сеизмолози допускат, че става дума за второстепенен трус, част от продължаващата сеизмична интензивност, следена в района след разрушителните трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 в Южна Турция през февруари. Според проф. Шукрю Ерсой е допустимо и това земетресение от 4,8 степен да бъде последвано от по-леки земетресения до 4 степен.

Хатай бе измежду най-тежко засегнатите турски окръзи при двете трусове на 6 февруари с епицентър в турския окръг Кахраманмараш. Над 50 000 души починаха в Турция при тези земетресения, а тежко пострада и прилежаща Сирия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР