Земетресение с магнитуд 4,8 е било регистрирано тази сутрин в

...
Земетресение с магнитуд 4,8 е било регистрирано тази сутрин в
Коментари Харесай

Земетресение разлюля Турция, паника в няколко окръга

Земетресение с магнитуд 4,8 е било записано тази заран в окръг Хатай, Южна Турция, оповестяват от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), представени от турските медии.

Трусът е станал в 5:32 ч. локално време и е бил усетен и в близките региони. 

Жители разясняват, че са избягали от леглата си, когато е почнало люлеенето

Земетресението, което е с епицентър в региона на град Къръкхан, е провокирало суматоха измежду популацията на Хатай, както и на околните окръзи Адана, Газиантеп и Османийе, предава Българска телеграфна агенция.

По първични сведения няма отрицателни последствия от труса.

Огнището е било на дълбочина 8,28 км. 

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че екипите на всички отраслови институции и АФАД,са на терен и правят проучване, а управляващите наблюдават изкъсо развоя на обстановката.

Властите чакат, че броят на жертвите ще продължи да се усилва

Сеизмолози допускат, че става дума за второстепенен трус, част от продължаващата сеизмична интензивност, следена в района след разрушителните трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 в Южна Турция през февруари. Според проф. Шукрю Ерсой е допустимо и това земетресение от 4,8 степен да бъде последвано от по-леки земетресения до 4 степен.

Само един човек се е оплакал от паднало малко парче от мазилката на къщата му

Хатай бе измежду най-тежко засегнатите турски окръзи при двете трусове на 6 февруари с епицентър в турския окръг Кахраманмараш. Над 50 000 души починаха в Турция при тези земетресения, а тежко пострада и прилежаща Сирия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР