Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистрирано

...
Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистрирано
Коментари Харесай

Месец по-късно: Ново силно земетресение удари Турция

Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е записано в средиземноморския залив Искендерун, до град Паяс в окръг Хатай, Южна Турция. Това е следващият мощен второстепенен трус след земетресенията, раздрусали региона на 6 февруари.

Според информацията, получена от Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (АФАД), земетресението, записано нощес в 23:49 ч. (22:49 ч. българско време) е било на дълбочина 5,39 км. То е усетено осезателно в близките окръзи, както и в Кипър и Сирия.

Човек в квартал Караками в Паяс беше ранен. Той изпаднал в суматоха, откакто не е съумял да излезе от къщата през врата. Мъжът си натъртил крайниците, до момента в който скачал от балкона по време земетресението.

След първата интервенция на екипите на 112 Спешна помощ, извикани на място, потърпевшият е изместен с кола за спешна помощ в държавна болница и му е оказана незабавна здравна помощ.

Президентът на АФАД Юнус Сезер съобщи, че няма данни за жертви. Екипи на АФАД започнаха да претърсват региона за нови срутени здания и вреди.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР