Земетресение с магнитуд 4,4 е регистрирано в понеделник вечерта на

...
Земетресение с магнитуд 4,4 е регистрирано в понеделник вечерта на
Коментари Харесай

"Това са най-силните трусове за последните 40 г.": 150 земетресения разлюляха Италия

Земетресение с магнитуд 4,4 е записано в понеделник вечерта на дълбочина 2,5 километра край Неапол, Италия. До късно вечерта следват още земетресения.

Според Националния институт по геофизика и вулканология в страната до през днешния ден са се случили 150 трусове, като те са най-силните за последните 40 години.

Регионът към Неапол е прочут със сеизмичната си интензивност.

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора

След последните разлюлявания са се образували пукнатини в здания, има и паднали елементи. Училища и заводи остават затворени във вторник, а доста поданици би трябвало да прекарат нощта в приюти.

Достъпът до общинските гробища и рибната борса също е стеснен. 140 пандизчии са преместени в центрове за задържане на други места.

Службите за незабавна помощ дежурят в региона на Поцуоли. В този район живеят 500 000 души. Много от тях напущат под паника домовете си. Около 80 души прекарват нощта против вторник в преустроена в спешен център спортна зала.

Засега няма известия за потърпевши или огромни вреди, само че локалните управляващи желаят да бъдат сигурни в сигурността и афишират, че ще ревизират постройките за риск от сриване.

Засегнатата зона е голям деен вулканичен район, който се намира на запад от вулкана Везувий. Там постоянно се записват земни земетресения, само че през множеството време те са дребни и едвам уловими.

Кметът на Неапол Гаетано Манфреди разяснява, че обстановката е „ под надзор, само че земетресенията могат да продължат с месеци.

„ Важно е да останем спокойни. Вулканично изригване не е изключено, само че съгласно специалистите е малко евентуално да има такова в близко бъдеще “, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР