Земетресение с магнитуд 3,1 бе регистрирано на територията на американския

...
Земетресение с магнитуд 3,1 бе регистрирано на територията на американския
Коментари Харесай

Земетресение разтърси Ню Джърси

Земетресение с магнитуд 3,1 бе записано на територията на американския щат Ню Джърси през вчерашния ден, съобщи ТАСС.

По данни на геоложката работа на Съединени американски щати епицентърът е бил в региона на предградието Ист Фрихолд на дълбочина към 5 километра. Трусът е бил усетен във Филаделфия (щата Пенсилвания) и на Лонг Айлънд, щата Ню Йорк. Земетресението не е предизвикало опустошения.

В този регион трусове с такава мощ са извънредно редки, уточни геофизикът Робърт Сандърс, представен от Асошиейтед прес. Според специалиста от 1970 година в този регион единствено два пъти са били регистрирани подземни земетресения - през 1979 година с магнитуд 3,5 и през 1992 година с магнитуд 3,1.

От 1973 година, когато е формиран обстоен геофизичен азбучник на източното крайбрежие на Съединени американски щати, на тази територия в имало 184 трусове, в това число мощен трус с магнитуд 5,8 през 2011 година в щата Вирджиния.

Сеизмично най-активният регион на Съединени американски щати е Южна Калифорния, където годишно се записват до 10 000 трусове, няколкостотин от които - с магнитуд над 3,0 и двейсетина - с магнитуд над 4,0.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР