Земетресение разтърси гъсто населения Ню Йорк, съобщи Геоложката служба на

...
Земетресение разтърси гъсто населения Ню Йорк, съобщи Геоложката служба на
Коментари Харесай

„Това едно от най-големите, удряли Източното крайбрежие“: Земетресение разтърси Ню Йорк

Земетресение раздруса гъсто популации Ню Йорк, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати. Жители споделят, че са чули екот.

Трусът е бил със мощ 4,8 по Рихтер. Земетресението е било усетено в щатите Кънектикът и Масачузетс. Трусът е траял няколко секунди.

Пожарната работа на Ню Йорк заяви, че няма първични известия за вреди.

„ Въпреки че нямаме никакви отчети за огромни вреди сега, ние към момента оценяваме следствията след земетресението “, обясниха от полицията.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс успокои жителите на мегаполиса и сподели, че могат умерено да се върнат към всекидневието си, само че губернаторът на щата Кати Хочул не показа неговото самообладание:

„ Това е едно от най-големите трусове на Източното крайбрежие, случвали се през предишния век. Всички би трябвало да взимат обстановката съществено при положение на вторични земетресения “, акцентира Хочул.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседаваше в централата си в Ню Йорк, с цел да разиска обстановката в Газа, когато земетресението раздруса постройката.

Земетресението подсети за труса от 23 август 2011 година, усетен от десетки милиони хора от Джорджия до Канада, който беше с магнитуд 5,8. Това беше най-силното земетресение, удряло Източното крайбрежие след Втората международна война. Епицентърът е бил във Вирджиния.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР