Земеделците прекратяват протеста си. До това се стигна, след като

...
Земеделците прекратяват протеста си. До това се стигна, след като
Коментари Харесай

След меморандума: За какво се договориха земеделците и властта?

Земеделците приключват митинга си . До това се стигна, откакто държавното управление изпрати меморандум на сектора, който те утвърдиха.

„ Протестът имаше пет претенции, по четири от които ние постигнахме консенсус ”, уточни Илия Проданов , ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите и един от водачите на митинга.

По думите му съгласие сред власт и протестиращи за вноса от Украйна е реализирано във връзка с слънчогледа.

„ За другите култури ще се подхващат забрани и лицензионни режими, в случай че вносът от Украйна надвишава 10% от общия импорт в България. Говорим за мед, изсъхнало мляко, нерафинирано олио ”, разяснява Проданов пред „ NOVA “. Оранжерийните производители обаче не поддържаха митинга на земеделците.

„ Не поддържам митинга на зърнопроизводителите. Нашият отрасъл се раздели тъкмо поради това. Меморандумът също не ми харесва ”, безапелационна е Атанаска Бялкова, която от 17 години се занимава със земеделие. По думите ѝ „ политиката е сбъркана още от тройната коалиция ”.

Според оранжерийната производителка още преди България да се причисли към Европейския съюз парите са били пренасочени главно към зърнопроизводителите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg