Земеделците остават в стачна готовност до подписване на меморандум с

...
Земеделците остават в стачна готовност до подписване на меморандум с
Коментари Харесай

Земеделците остават в стачна готовност, Костадинов се появи при тях и беше изгонен

Земеделците остават в протестна подготвеност до сключване на меморандум с държавното управление, който да фиксира вчерашните решения, взети на среща с министър-председателя, финансовия и земеделския министър. Тракторите и останалата техника са към момента на входа на София при Долни Богров, предава Българска национална телевизия.

При протестиращите пристигна водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който беше изпъден от тях.
костадинов изпъден от земеделци

" Така, не желаят да се политизира митинга и споделиха, че желаят да водят още диалози и си водят диалози, по този начин ли? Еми нека да не ви излъжат,  по тази причина дойдохме и ние ", обърна се Костадинов към земеделците, които на собствен ред разясниха:

" Казах му да напусне…Никой не го е извикал и аз персонално го изгоних, няма работа тука, ние сме тук единствено земеделци "

Земеделските производители не желаят митингът им да се политизира, съобщи Илия Проданов:

" Ние не желаеме нашият митинг да бъде политически. Точно това беше едната от аргументите ние през днешния ден да не сме там на площада. Защото ние сме диалогични, ние сме рационални и си гледаме интереса само и единствено на нашите членове. Ние нямаме политически цели никакви ".

Земеделските стопани са извънредно изнервени, надуват се клаксони. Настроенията се подгряват от патриотични песни. Протестиращите взаимно се подканват да тръгнат към центъра на столицата, тъй като не са задоволени от нещата, които са им препоръчани от властта. Засега остават в протестна подготвеност.

Те упорстват в възбраната за импорт да се включат и слънчоглед, пшеница, и някои млечни артикули. Поради тази причина се получиха и различия по време на разискването какви ще бъдат последстващите дейности на протестиращите.

Вече 2 часа те не могат да стигнат до решение. Имаше напрежение и сред медиите и протестиращите, защото публицисти не бяха позволени до договарянията. Протестът остава, до момента в който земеделците не видят окончателния текст на меморандума.

Правителството се чака да отпусне още 63 милиона лв. обезщетения на земеделците на днешното съвещание. След като 150 милиона бяха отпуснати преди седмици за тях, до 30 септември ще бъдат изплатени и останалите обезщетения за нарасналите разноски за произвеждане в резултат на войната в Украйна.

Земеделските производители останаха в протестна подготвеност дружно с тежката техника, която докараха на входа на София през вчерашния ден. След 4 часа договаряния с държавното управление и още толкоз в разногласия сред браншовите организации - основателите на митинга обявиха, че през днешния ден ще стане ясно дали не престават с протестните дейности или не, предава Българска национална телевизия.

Близо 600 трактора останаха на входа на столицата през целия ден през вчерашния ден, а отрасловият министър отиде при недоволните.

По-късно земеделците се реалокираха пред Министерския съвет, където бяха поканени на среща. След 3-часови диалози стана ясно, че се постанова краткотрайна възбрана за импорт на слънчоглед от Украйна. Тя обаче не се оказа задоволителна, с цел да спре дефинитивно митинга.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР