Земеделци от цяла Сърбия излизат днес на протест, а 200

...
Земеделци от цяла Сърбия излизат днес на протест, а 200
Коментари Харесай

Магистралата към Белград е блокирана

Земеделци от цяла Сърбия излизат през днешния ден на митинг, а 200 трактора към този момент са блокирали автомагистралата сред Пожаревац, Източна Сърбия, и столицата Белград, оповестяват сръбски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Протестът бе разгласен в градове из цяла Сърбия – Ниш, Крагуевац и Нови Сад, откакто на среща през вчерашния ден с премиера Ана Бърнабич не бе реализирано съглашение по отношение на настояванията на земеделците, заяви районната телевизия Ен1.

„ На срещата с държавното управление в понеделник всички наши претенции бяха отхвърлени. Затова сме принудени да излезем на улицата “, сподели Неделко Савич, ръководител на Сдружението на земеделците в Пожаревац.

Протестиращите желаят финансиране до 300 евро на хектар обработваема земя и унищожаване на акцизите и Данък добавена стойност на дизела, както и финансиране в размер на 40 000 сръбски динара (около 670 лв) на отглеждана крава, разяснява в. „ Данас “. Работниците в сферата чакат и установяване на цена на земеделските артикули, пшеницата, царевицата, соята и така нататък

„ Опитахме се още предходната година да посочим нарушаванията на пазара “, разяснява Савич и добави, че 18 динара (30 стотинки) на кг като цена на пшеницата е неприемлива, тъй като земеделците не могат да създават на такава ниска цена.

Етикети: протестСърбия

Свързани изявления

Жители на Кресна на прот

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР