Земеделци излизат на протест в Северна България с намерения да

...
Земеделци излизат на протест в Северна България с намерения да
Коментари Харесай

Земеделци излизат на протест, водата за напояване скочила в пъти

Земеделци излизат на митинг в Северна България с планове да блокират кръговото кръстовище край с Трапище на основния път Разград – Търговище. Причина за недоволството им е внезапното повишаване на водата за напояване, оповестено от държавното сдружение " Напоителни системи ".

300% доближава тук-там скока в цената на поливната вода – сигнализираха производителите на плодове и зеленчуци още при започване на месеца. Техният митинг беше плануван за 10 март, само че го отложиха поради стихотворец от министерството на земеделието ангажимент да се намеси в интерес на земеделците.

От агроведомството признаха, че " Напоителни системи " е зле ръководено държавно сдружение, което има насъбрани съществени проблеми в годините обратно и оповестиха, че са нужни дълготрайни ограничения за стабилизирането му.

Според агроведомството не е допустимо да се обезпечи безвъзмездна вода за напояване, сходно на Румъния, тъй като това ще бъде третирано като непозволена държавна помощ.

Това, което служебното държавно управление пое като ангажимент, беше да субсидира " Напоителни системи ", поемайки разликата в цените, с цел да може фермерите да получат вода на миналогодишни цени.

До момента обаче няма никакъв действителен резултат от поетите задължения. Затова и стопаните излизат на митинг през днешния ден сред 12 до 15 часа на основен път Разград – Търговище.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР