Земеделци и зърнопроизводители пристигнаха на среща с премиера Николай Денков.

...
Земеделци и зърнопроизводители пристигнаха на среща с премиера Николай Денков.
Коментари Харесай

Земеделци и зърнопроизводители пристигнаха на срещата с премиера

Земеделци и зърнопроизводители дойдоха на среща с премиера Николай Денков. От Българската земеделска камара и Националната асоциация на зърнопроизводителите, обявиха, че има червени линии, които не могат да прескочат.

По информация на Българска национална телевизия финалното предложение, което се разисква, е в бранш " зърнопроизводство ". То включва стопанствата до 3000 декара да получат на два транша по 10 лева на декар. Близо 90% от стопанствата попадат в тази категория. Няма да е належащо да потвърждават загуба за миналата година.

Големите зърнопроизводители (над 3000 декара) първо ще би трябвало да потвърдят загуби за предходната година посредством специфична информация. Тогава ще могат да получат по 10лв. на декар държавна помощ. Председателят на НАЗ Илия Проданов отхвърли да съобщи какво е решението на фермерите преди срещата в Министерски съвет. На нея не участват от Българския фермерски съюз.

В сряда се стигна до напрежение сред обособените земеделски сдружения поради политически претенции за оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Проданов разяснява, че протестната подготвеност от понеделник остава, в случай че довечера не бъде реализиран консенсус с властта.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР