Земеделци и животновъди отново са на протест в София днес,

...
Земеделци и животновъди отново са на протест в София днес,
Коментари Харесай

Земеделци и животновъди на протест - кабинетът нарушил обещанията си

Земеделци и животновъди още веднъж са на митинг в София през днешния ден, два месеца откакто меморандум сред сектора и кабинета ги спря. 

Според производителите обещанията, които са дали от Министерски съвет, не са изпълнени, а настояванията им се пренебрегват. Според тях в бюджета за следващата година би трябвало да бъдат обезпечени 462 млн. лв., с които да бъдат обезщетени загубите за животновъдите и зеленчукопроизводителите поради войната в Украйна.

81 ферми към този момент са достигнали тавана от помощта за задачата от 250 000 евро, само че упорстват да получат още пари. Според протестиращите резултатът ще е увеличение на цените на българските артикули, както и заливане на българския пазар с некачествени вносни артикули.

Вчера в комисията по земеделие председателката Десислава Танева (ГЕРБ) им изясни, че настояванията им няма по какъв начин да бъдат изпълнени. Това докара до персонални обиди към отрасловия министър Кирил Вътев.

Днес протестиращите застанаха пред Министерство на земеделието с искане за оставката на Вътев и се придвижиха към Министерския съвет. Министърът обаче отсъства от столицата.

С протестиращите през днешния ден беседва зам.-министърът Александър Йоцев, само че те отхвърлят повече договаряния. 


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР