Земеделско стопанство, което е на повече от двайсет века, е

...
Земеделско стопанство, което е на повече от двайсет века, е
Коментари Харесай

Капсула на времето: в Израел откриха непокътната ферма на възраст 2100 години

Земеделско стопанство, което е на повече от двайсет века, е намерено от археолози покрай потока Арбел в Източна Галилея (Израел). Разкопките са осъществени от Управлението на антиките преди полагането на тръбопровод, който ще придвижва питейна вода до град Кинерет.

Комплексът датира от втори век прочие Хр. Освен постройки са открити десетки отвеси за тъкачен стан, керамични съдове с огромен размер, стоманени работни принадлежности – кирки с разнообразни размери и сърпове.

" Имахме шанс – намерихме капсула на времето. Сякаш тук то е спряло. Всички движимости са там, където са ги оставили жителите. Най-вероятно им се е наложило да избягат незабавно, допустимо заради заплаха. Отвесите стояха на рафтовете, съдовете бяха непокътнати ", споделя ръководителят на разкопките доктор Амани Абу Хамид.

Според нея не трябва да се изключва вероятността мястото да е било изоставено по време на военните завоевания на Хасмонейското царство, за които е известно от историческите източници, само че на този стадий това...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР