Земеделският министър Иван Иванов подозира ГЕРБ в саботаж на плановете

...
Земеделският министър Иван Иванов подозира ГЕРБ в саботаж на плановете
Коментари Харесай

ГЕРБ саботират изкупуването на зърно

Земеделският министър Иван Иванов подозира ГЕРБ в бойкот на проектите на държавното управление да купи зърно за 1,1 милиарда лв. за обезпечаване на продоволствената сигурност. Дружеството " Сортови семена - Елит ", което трябваше да изкупи зърното, се е отказало от договорката ден преди Министерски съвет да отпусне нужните средства. Дружеството саботира дейностите на държавното управление, съобщи Иванов. Той посочи, че настоящето управление на " Сортови семена " е назначено от кабинета на ГЕРБ, а членове на съвета на шефовете не крият връзката си с някогашните ръководещи.

Тъй като компанията бави покупката, през днешния ден кабинетът ще я смени с друга или покупко-продажбите ще станат посредством Държавния запас. Иванов прикани управлението на сдружението да подаде оставка и да спре да попречва работата на държавното управление.

" В Министерски съвет ще бъдат показани различни разновидности. Хората в сдружението подадоха и своите заявки за овакантяване, с което блокират процедурата да бъдат заменени - по контракт би трябвало да спазят едномесечно предупреждение, преди да бъдат заменени от управата на сдружението ", уточни земеделският министър. Той добави, че с това се забавят нужните ограничения, които държавното управление е взело, с цел да отбрани българския народ.

Министърът изясни, че сдружението не е в разпродажба и предметът му на 100% подхожда на задачите на изкупуването, поради което било определено. Причината да не стане посредством Държавния запас била, че отпуснатите от държавното управление 1,1 милиарда лева не били средства от централния бюджет, а под линия - от даден и върнат заем от енергетиката.

" Безотговорно е в миг на умишлена далавера, засягаща цените на горивата и съществени храни, да саботират дейностите на институциите. Това е жестоко и грозно деяние от страна на представители на партия ГЕРБ. Това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене българската страна и нейните жители ", възмути се Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР