Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената

...
Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената
Коментари Харесай

ДФЗ: Кампания 2022 за директните плащания започна и онлайн

Земеделските стопани към този момент могат да обрисуват площите си в създадената от Държавна фирма „ Земеделие” Система за електронни услуги (СЕУ), според Заповед на изпълнителния шеф на фонда.

Всеки собственик с дейна регистрация в СЕУ може да вкара и изпрати към ИСАК, електронна информация за обработваемите площи и схемите за подкрепяне, които декларира за актуалната акция, включително и пространствени данни за употребяваните имоти. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК дружно със схемите и ограниченията, по които стопанинът кандидатства. След това претендентът следва да посети персонално общинската работа „ Земеделие “, където е належащо да ревизира дали данните му са правилно нанесени и да завърши заявката си.

През миналата 2021 акция, 2 272 аграрни стопани се възползваха от тази опция, а общата обрисувана от тях повърхност е в размер на 449 496 ха.

Земеделски стопани, които към момента нямат самостоятелен профил, могат да получат достъп до СЕУ, след регистрация в системата посредством подаване на поръчка от секция „ Потребителски панел “ на https://seu.dfz.bg/drupal/ и удостоверение за идентификация на претендента посредством ОД на ДФЗ.

С цел облекчение на земеделските стопани в секция „ Обратна връзка и помощ “ на СЕУ (https://seu.dfz.bg/drupal/?q=node/49) са оповестени видео управления за работа със системата.

При потребност от спомагателна информация за работа със СЕУ, потребителите могат да употребяват и платформата за „ Въпроси и отзиви “ от меню „ Обратна връзка и помощ “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР