Земеделските стопани получиха 445 млн. лева за зелени плащания за

...
Земеделските стопани получиха 445 млн. лева за зелени плащания за
Коментари Харесай

Земеделските стопани получиха 445 млн. лева за зелени плащания за Кампания 2019

Земеделските стопани получиха 445 млн. лв. за зелени заплащания за Кампания 2019

Държавна фирма „ Земеделие ” изплати близо 445 млн. лева (444 855 722 лева.) за Кампания 2019 по Схемата за заплащане за селскостопански практики, които са удобни за климата и околната среда – зелени директни заплащания (ЗДП). Подпомагане по схемата получават 56 490 аграрни стопани, които съблюдават удобни за климата и околната среда селскостопански практики.

Фермерите, които имат право на заплащане по СЕПП, би трябвало да съблюдават в границите на всички свои хектари, отговарящи на изискванията за подкрепяне, селскостопански практики удобни за климата и околната среда. Площите, заети с трайни насаждения нямат използвани зелени условия. Тези претенденти получават зелени директни заплащания за допустимите си площи с трайни насаждения.

Подпомагането по схемата се дефинира на база откритата, позволена повърхност по СЕПП, избрана след осъществяването на административни и инспекции на място. Съгласно Регламент (ЕС) №1307/2013.

Припомняме, че от Кампания 2017 при неспазване на зелените условия се вкарва налагане на административни наказания за наддеклариране, според условията на Делегиран Регламент (ЕС) № 640/2014 на Комисията.

Изчисленията на изплатената финансова помощ са осъществени по ставка от 122,67 лева./ха, избрана със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР