Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си

...
Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си
Коментари Харесай

Георги Терзийски: Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на пътя Мездра - Ботевград

Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград. Това акцентира ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " Георги Терзийски на срещата си със заместник-кмета на Ботевград инж. Цветелин Цветков и Иван Димитров от земеделска кооперация „ Новачене ". В нея взе участие и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.
Пътищата се строят, с цел да улесняваме пътуването на хората и достъпът до обработваемите земи, а не да ги затрудняваме и няма да го допуснем, акцентира Терзийски. Проектът за лот 1 в региона на с. Новачене планува построяването на пътен възел „ Новачене " при 185-ти км при пресичането с общинския път с. Новачене - с. Боженица. Чрез този пътен възел ще се реализира връзката на пътуващите по път I-1 с прилежащите обитаеми места и с общинската пътна мрежа в община Ботевград. Земеделските стопани ще имат достъп до парцелите, посредством пътния възел „ Новачене ", преминаващ през кръстовище за вилната зона на с. Новачене и следващо включване в остарял селски път, водещ към земеделските парцели.
В разговор с община Ботевград и кметовете на обособените обитаеми места АПИ търси и предлага разновидности по всеки зародил проблем, с цел да се приложат най-хубавите механически решения в процеса на строителството и в интерес на жителите, уточни Терзийски. Заместник-кметът на Ботевград също акцентира, че взаимно пътна администрация и локална власт би трябвало да си оказват помощ, с цел да се осъществя един значим за Северозападна България инфраструктурен план, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР