Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 г. до края

...
Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 г. до края
Коментари Харесай

Земеделците декларират доходи до 30 април 2019 г.

Земеделските стопани заявяват приходите си от 2018 година до края на април. Задължението да подават данъчна декларация за приходите се отнася за всички аграрни стопани – регистрирани или нерегистрирани като аграрни производители. В декларациите, с изключение на приходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се афишират и дотациите, получени от Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

Земеделците могат да ревизират точния размер на изплатените им суми през 2018 година от ДФЗ, на адрес. Електронната информация е налична с ЕГН.

Ако фермерите към този момент са подали данъчна декларация, само че по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 година Подробна информация за това какви налози и осигуровки се дължат от земеделските стопани е оповестена тук.

В рамките на осведомителна акция Национална агенция за приходите изпрати 43 хиляди електронни писма до земеделци, който са получили дотации през 2018 година Припомняме, че през предходната година земеделските производители заявиха над 170 млн. приходи. след поредност от начинания на приходната организация.

Повече информация за обявление на приходите на аграрни производители може да се получи на телефон 0700 18 700 в работно време в офиса на Агенцията по непрекъснат адрес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР